-->
A lakásokban megszaporodnak a papírzsebkendő csomagok, a vitaminos fiolák, a tűzhelyen tea fő, a pokrócok is előkerültek már – vitathatatlanul az ősz jelei.
Fogyasszunk már most is sok C-vitamint! A C-vitamin ellenállóbbá teszi a szervezetet. Sok C-vitamint tartalmaz a csipkebogyó, homoktövisbogyó vagy a paprika, a brokkoli, az acerola vagy a kivi.
Ebben az időszakban is fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Fogyasszunk ásványvizet, forrásvizet, zöld teát, gyógyteákat. A kinti hideg erősödésével egyre jobban kívánjuk a meleg leveseket, a melegítő hatású ételeket. Használjunk gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, ezek kiváló, melegítő hatású fűszerek.
Az őszi időszakban érdemesebb korábban lefeküdni, korábban felkelni reggel és szabad levegőn többet mozogni. Ha mély légzőgyakorlatokat végzünk a szabadban, a friss, oxigéndús levegő kitisztítja a tüdőnket. A túlzott mértékű izzadás azonban az őszi, hűvös időben már kerülendő, mivel az pont a tüdőre káros és könnyen megfázást okozhat.
Mivel ősszel egyre kevesebb napfény éri testünket, és egyre nehezebb odafigyelni az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásra, ezért akár már ilyenkor jelentkezhetnek a D-vitamin-hiány első tünetei is.
Ahhoz, hogy szervezete télen is kellően el legyen látva D-vitaminnal, rendszeresen kell fogyasztania halételeket. Mivel a D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, a szintén kiváló D-vitamin forrásnak számító gombákat célszerű olajban sütve elkészíteni. Arra azonban ügyeljen, hogy elkészítése során ne tegye ki 180 C-nál nagyobb hőnek, mert az étel elveszíti vitamintartalmát.
Ha pedig vitamin készítménnyel is támogatná szervezetét, próbálja ki a Medostore Prémium C-vitamint, D-vitaminnal, ami komplex megoldást nyújthat immunrendszere erősítése érdekében. 500 mg C-vitamin, felszívódást segítő citrom-, csipkebogyó-, és acerola flavonoidokkal, kiegészítve 1.000 Nemzetközi egység D-vitaminnal.